P.J. 't Hart, roepnaam Peter.
Ik ben vanaf 1982 fulltime werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben gestart in het Reinier de Graaf ziekenhuis en heb daar 1 jaar gewerkt op de afdeling orthopedie.

peterthartAansluitend ben ik gaan werken als zelfstandig fysiotherapeut in een particuliere praktijk in Maassluis. Sinds 1991 ben ik praktijkhouder in de maatschap Centrum voor Paramedische Hulp, met locaties in Maasland en Maassluis.
Inmiddels ben ik dus ruim 30 jaar werkzaam in een prachtig mooi beroep, en mag dus spreken van een ruime ervaring in dit vakgebied. Vanaf 1985 is manuele therapie mijn specialisatie.

Fysiotherapeut zijn, dat moet geheel bij de persoon, bij de hulpverlener passen. Aan de ene kant is er de medemenselijkheid, aan de andere kant kennis van zaken. Deze beide facetten maken het tot iets 'schoons'. Die interesse voor de mens met zijn/haar gezondheidsprobleem, een persoonlijke benadering en het contact daarbij zijn zeer belangrijke ingrediënten om te komen tot een optimale inschatting van het probleem en de oplossing daarvan. Dit proces wordt gekenmerkt door een professionele, verantwoordelijke en transparante werkhouding van de fysiotherapeut, die als het ware in een samenwerkingsverband met de hulpvrager/cliënt tot een vastgesteld behandeldoel komt.

De wijze waarop ik u benader is vanuit een bepaald model: het bio-psycho-sociaal model.

Dit houdt in dat de mens last of hinder kan hebben van een biologische factor bijv. spieren, gewrichten, pezen, zenuwbanen, maar ook door onjuiste beweging of houding en verkeerde belastingprincipes tijdens het dagelijks leven, werk of sport.

Ook is het belangrijk kennis te hebben van de psychologische factoren welke gekenmerkt worden door te vragen wat iemands gedachten of emoties zijn in relatie met het gezondheidsprobleem. Niet dat ik op de stoel zit van de psycholoog, maar ik hou er wel rekening mee. De kennis hiervoor wordt ons aangereikt d.m.v. cursussen en bijscholing. De sociale factor (bijv. voetbalclub, werkkring, maken van visites) mag ook niet worden vergeten om de mens te begrijpen wanneer er minder of geen deelname aan het sociale verkeer mogelijk is.

We weten dat deze factoren elkaar beïnvloeden. Tot slot vragen betreffende het zingevingsvraagstuk of existentiële vragen- dit zijn vragen aangaande de zin van het bestaan- zijn m.i. soms zeer belangrijk en die zal ik zeker in een gesprek trachten te bespreken. Deze vragen hebben meestal een pastorale inslag ; het antwoord ook.
Wanneer blijkt dat speciale zorg nodig is op een van deze terreinen, of doorverwijzing naar een andere discipline, dan zal ik dit regelen.

Problematiek waar ik veel ervaring mee heb is:

  • wervelkolom gerelateerd (m.n. nekschoudergordelregio en onderrug)
  • schouder gerelateerd
  • stress gerelateerd
  • tennisarm/golferselleboog
  • arbeidsgerelateerd (o.a. werkhouding, werkbelasting)
  • neurologisch gerelateerd (o.a. CVA, Parkinson, HNP)
  • orthopedisch gerelateerd ( o.a.Total Hip Prothesis, Total Knee Prothesis, schouderprothese)
  • rheumatologie (o.a. fibro-myalgie, reumatoïde artritis)

Niet nader genoemde problemen betreffende het bewegend functioneren zijn voor mij als algemeen praktiserend therapeut niet onbekend.

Met vragen kunt u terecht op telefoonnummer 010 – 5927990 of u kunt een mailtje sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:

Centrum voor paramedische hulp

Langetaam 17
3155 TE Maasland
T: 010- 59 27 990

De Vloot 59
3144 PC Maassluis
T: 010- 59 27 992
M: info@fysiocentrum.nl

Ga naar boven