Acupunctuur is een Chinese geneeswijze waarbij men met naalden werkt. Acupunctuur gaat in het Westen een steeds grotere rol spelen, de methode is gebaseerd op het begrip energie, energie zorgt in de natuur voor o.a. plantengroei,het klimaat,de seizoenen en allerlei cyclussen zoals dag en nacht en eb en vloed. In de mens zorgt het voor allerlei levensprocessen zoals horen en zien, denken en voelen, ademhaling, bloedsomloop, slapen, emotionele processen en hormonale processen, kortom....voor alle vormen van leven!!
AcupunctuurNormaal gesproken is de energie in een lichaam in balans, we spreken dan van een natuurlijk evenwicht of harmonie. In geval van ziekte is het natuurlijke evenwicht verstoord en kan het lichaam dit niet zelf herstellen , in zo'n geval kan acupunctuur uitkomst bieden.
Alvorens de acupuncturist u behandeld wordt u uitgebreid onderzocht, zo'n onderzoek kan wel 1 tot 2 uur duren. De acupuncturist stelt vele vragen, kijkt naar uw tong, voelt uw pols, betast uw lichaam en doet alles wat hem inzicht kan verschaffen in uw energiestatus en die van uw organen en ingewanden. Daarna wordt een behandelplan gemaakt en wordt met u besproken wat de acupuncturist gaat doen en wat u kunt verwachten. U kunt voor vele klachten een acupuncturist consulteren. Veel patiƫnten bezoeken de acupuncturist voor migraine/hoofdpijn, darm- en/of buikklachten, menstruatie- en/of overgangsklachten, huidklachten(bijv.exceem), vermoeidheid/gebrek aan vitaliteit of voor het stoppen met roken.
Vele ziektekostenverzekeraars vergoeden acupunctuur voor een groot deel, wel moet de acupuncturist aangesloten zijn bij een erkende beroepsorganisatie zoals bijv. de NVA(op de website van de NVA www.acupunctuur.nl vind u nog veel meer informatie over acupunctuur).

Adres:

Centrum voor paramedische hulp

Langetaam 17
3155 TE Maasland
T: 010- 59 27 990

De Vloot 59
3144 PC Maassluis
T: 010- 59 27 992
M: info@fysiocentrum.nl

Ga naar boven